Så väljer du bäst kreditkort utifrån ditt personliga behov

Ett kort med en kredit kan vara en ovärderlig hjälp om du kan hantera det på rätt sätt. Det är viktig att vara ansvarsfull när du använder kortet – med stor makt kommer som bekant ett stort ansvar. Men om du är rätt person för “jobbet” bör du absolut överväga att skaffa ett sådant kort! Så hur gör du då för att kunna hitta bäst kreditkort för just dig?

Vi kan redan nu säga att det är delvis en konstform och delvis en vetenskap. Det är nämligen inte så enkelt som att det finns ett kreditkort som är så mycket bättre än alla andra. Det finns inte heller ett kort som passar precis alla personer. Därför är det viktigt att du är medveten om vilka frågor du bör ställa dig själv när du överväger att skaffa ett nytt kort. Du behöver också ha koll på dina tillgängliga alternativ för att kunna hitta det rätta kortet för dig och dina vanor när det kommer till att spendera.

Fortsätt att läsa så ska vi ge dig insikt i detta delikata ämne!

Identifiera ditt behov för att kunna välja bäst kreditkort

Det finns flera aktörer som konkurrerar om att tillhandahålla bäst kreditkort för svenska konsumenter. TiIll dessa hör bland andra:

  • Bank Norwegian
  • Coop Mastercard
  • Supreme Card Gold
  • Re:member flex
  • Komplett Bank

För att du ska kunna hitta det rätta kreditkortet för just dig behöver du identifiera ditt behov. Det finns i grund och botten två olika slags kort med krediter:

  • De som ger dig pengar tillbaka på dina inköp.
  • Kort som låter dig samla bonuspoäng att lösa in mot olika sorters förmåner eller belöningar.

Vilket kreditkort som är bäst för dig beror därmed till stor del på hur du föredrar att spendera pengar. Det är ditt personliga behov som bör stå i centrum när du gör en analys av vad du behöver och vill ha. Till exempel känns det ju lite dumt att skaffa ett bensinkort om du inte konsumerar drivmedel i betydande mängder. Detsamma gäller också med resekort om du inte reser särskilt ofta.

Så börja med att identifiera ditt behov och välj sedan det kreditkort som bäst motsvarar ditt behov!