Köpa cykelställ till BRF – Valmöjligheterna

Vilka olika alternativ finns när en styrelse ska köpa cykelställ till brf? Det är viktigt att både se på utbud och olika modeller för att hitta det som passar bäst till föreningen. Här presenteras några faktorer att tänka på:

Flyttbart eller fastskruvat?

För störst säkerhet bör ett cykelställ vara fastskruvat i marken eller väggen. Därmed kan inte samtliga cyklar stjälas tillsammans med stället. Samtidigt är det rätt svårt att få med sig 4 separata cyklar som samtliga är fastlåsta i ett cykelställ. För många räcker det alltså med att ha ett löst ställ som därmed även lätt kan flyttas när ingen cykel är fastlåst.

Vill er BRF köpa cykelställ så kontakta Skyltab för bästa pris.

Samtidigt är det skillnad på om man ska köpa cykelställ till brf eller till en privatperson. En brf har generellt dessa på offentliga platser utan större uppsyn. Risken är alltså större för både cykelstölder och stöld av själva cykelstället. Detta till skillnad mot en privatperson som har den på gården.
Om stället önskas monteras finns flera alternativ:

 • Platsgjutning
  Betongklumpar gjuter fast stället vilket innebär att det kommer att stå på samma ställe under mycket lång tid.
 • Skruv i vägg
  Att skruva fast det i en vägg är lite mer flexibelt än gjutning. Genom att använda skruvar som inte kan skruvas upp blir det ändå mycket svårt att få loss det.
 • Kedja
  Många privatpersoner köper kedjor och låser fast cykelstället i trappen, huset eller annat fast material. Inte så snyggt, inte lika säkert som alternativen ovan – men ändå säkrare än att ha det löst.

Antal cyklar på per ställ

Andra steget är att mäta den plats där cykelstället ska ställas ut för att avgöra hur breda de kan vara. Med andra ord – hur många cyklar som kan låsas fast vid varje ställ.

Låsning i ram eller hjul

På vissa modeller går det byglar upp i ramhöjd. Därmed är det mycket enkelt att låsa fast cykeln i denna bygel, över ramen, istället för att fästa i hjulet. Den stora fördelen är den ökade säkerheten. Att låsa en cykel i framhjulet är nämligen inte så säkert då detta hjul lätt kan monteras bort inför stöld.

Köpa cykelställ till BRF – Tänk även på

Ytterligare saker att tänka på inför beslut om att köpa cykelställ till BRF är:

 • Jämför offerter från flera olika leverantörer. Det är stor skillnad i pris
 • Tänk tidlöst. Utgå inte enbart från dagens behov utan även hur framtiden kan förändra behovet.
 • Tänk över platsen först. Det avgör storlek, funktion och låsfunktion på produkten.