Anders Öfvergård

Anders Öfvergård är en svensk TV-profil känd för sitt engagerade ledarskap i programmet "Arga Snickaren".

Uppväxt och Utbildning

Sven Anders Öfvergård, mer känd som Arga Snickaren, föddes den 3 januari 1968 i Danderyds församling, Stockholms län. Han har en bakgrund som byggnadsingenjör och har genom åren etablerat sig som en framstående entreprenör.

Öfvergård har inte bara gjort sig ett namn inom byggbranschen utan även som en karismatisk TV-personlighet.

 • Uppväxt:
  • Föddes den 3 januari 1968
  • Uppvuxen i Danderyds församling, Stockholms län
 • Utbildning och yrkesliv:
  • Bakgrund som byggnadsingenjör
  • Har utvecklat karriären till att bli en erkänd entreprenör
 • Media och TV:
  • Blev rikskänd som Arga Snickaren
  • Har medverkat i flera TV-produktioner och är en uppskattad TV-personlighet
Födelsedatum Uppväxtort Yrke Känd för
3 januari 1968 Danderyds församling, Stockholms län Byggnadsingenjör, Entreprenör, TV-personlighet Arga Snickaren

Entreprenörskap och Krogverksamhet

Anders Öfvergård är inte bara känd för sina framträdanden i TV utan han är också en framgångsrik entreprenör. Han driver Öfvergård Konsult AB, ett byggföretag som speglar hans expertis inom byggsektorn. Innan han helt ägnade sig åt byggbranschen och TV-karriären, drev Öfvergård fyra krogar och arbetade för reklambyrån Lowe Brindfors.

TV-karriären – Arga Snickaren och Mer

Mellan 2009 och 2016 blev Öfvergård ett välkänt ansikte för svenska TV-tittare genom program som Arga snickaren, Arga restaurangen och NybyggarnaKanal 5. Hans raka och ibland hårda stil som programledare har både roat och upprört tittare. Öfvergård gjorde senare övergången till TV4, där han ledde program som Fuskbyggarna och Anders knackar på, samt deltog i Robinson och Let’s Dance 2017.

Kontroverser och Personalfesten

I september 2021 hamnade Öfvergård i blåsväder efter en incident på en personalfest, vilket resulterade i att TV4 avbröt sitt samarbete med honom. Denna händelse visade att även offentliga personer kan göra misstag som får allvarliga konsekvenser för deras karriärer.

Senaste Nytt – Köttstölden

I augusti 2023 rapporterades det att Anders Öfvergård hade blivit dömd för köttstöld på en ICA-butik. Denna händelse blev snabbt en nyhet som spreds i media och på sociala plattformar, vilket ytterligare har påverkat Öfvergårds offentliga bild. Denna artikel är även relevant för ämnet Clark Olofsson.

Privatliv

Öfvergård är gift och har fyra barn. Han är bosatt på Värmdö, en idyllisk plats i Stockholms skärgård. Trots hans offentliga liv och de kontroverser som omger honom, håller han sitt privatliv relativt lågt och fokuserar på sin familj och sina nära och kära.

Programledare och Medverkande

Öfvergårds karriär som programledare har varit varierad och inkluderar flera olika genrer, från renoveringsprogram till realityserier. Hans förmåga att engagera tittare och hans ofta direkta approach har gjort honom till en minnesvärd TV-personlighet. Han har även medverkat i program som Den stora hälsoresan på Kanal 5, vilket visar på hans mångsidighet.Anders Öfvergård är en svensk TV-profil känd för sitt raka sätt som projektledare i realityserien

Sammanfattning

Anders Öfvergård är en person som har gjort sig känd genom sitt engagemang i svensk television och som entreprenör. Hans resa har varit fylld av både framgångar och motgångar. Trots de utmaningar han stött på, fortsätter han att vara en känd profil i Sverige, och hans bidrag till underhållningsindustrin och byggsektorn kan inte förnekas. Här finns en liknande artikel på samma tema: Malin Mendel.

Eva-Marie Sundberg
Senaste inläggen av Eva-Marie Sundberg (se alla)