Säkerheten är inte alltid högt prioriterad hos företag även om den bör vara just detta. Detta gäller framför allt om ditt företag har en fysisk närvaro – utsattheten är då än större än i andra fall. Men tyvärr räcker det inte alltid med att se till att låsa dörren för att förebygga inbrott. Företaget behöver utrusta sig med ett bra företagslarm för att kunna skydda sig mot olyckliga händelser som inbrottsförsök. Här berättar vi mer i detalj varför så är fallet!

Därför bör ett företagslarm stå högt upp på agendan

Idag är kostnaden för att köpa företagslarm och säkerhetskameror betydligt lägre än vad den brukade vara. Även själva installationen är faktiskt någonting som många företag idag klarar av att lösa själva. Det är nämligen sällan som man behöver dra kablar eller installera lagringsenheter. Detta skiljer sig dock åt beroende på vilket larmsystem du väljer. Men oavsett vilket kan din leverantör hjälpa dig med installationen om du så önskar!

Vill du ta del av lite statistik om det här med larm och säkerhetslösningar och deras effekt när det kommer till att motverka inbrott? I sådana fall kan vi nämna att enbart leverantören Securitas Direct under 2020 lyckades avbryta inte mindre än 2 214 försök till inbrott. De bidrog till att hela 662 personer blev gripna för inbrottsförsök. Allt som allt såg de alltså till att motverka brottslighet riktat mot svenska företag och samhällsfunktioner hela 2 876 gånger under ett och samma år!

Så hittar du rätt larm för ditt företag

Det enklaste sättet att hitta rätt larm för ditt specifika företag är såklart att diskutera saken med en bra leverantör. Du kan då få rådgivningen och hjälp att välja ut en skräddarsydd lösning. Det finns nämligen inte ett enskilt säkerhetssystem som är det bästa för precis alla företag.

Med det sagt finns det vissa gemensamma nämnare. Vi syftar då på faktorer som:

  • storleken på företaget
  • kringutrustning (sensorer m.m.)
  • budget
  • tjänster (t.ex. uppkoppling mot en larmcentral)
  • installation

Därför är detta faktorer som du bör ta i beaktande när du gör ditt val. Men genom att välja ett bra system med rätt kringutrustning och tjänster som passar din budget kan du knappast välja fel!