Meghan Markle – Hertiginnan av Sussex

Rachel Meghan Markle, mest känd som Meghan, hertiginna av Sussex, har en fascinerande resa bakom sig som har tagit henne från att vara en amerikansk TV-skådespelare till att bli en del av det brittiska kungahuset. Född den 4 augusti 1981 i Los Angeles, Kalifornien, har Meghan Markle gjort sig känd inte bara för sin skådespelarkarriär utan även för sitt filantropiska arbete och sin roll som medlem av kungafamiljen efter sitt giftermål med prins Harry, hertig av Sussex.

 • Skådespelarkarriär
  • Bekant för sin roll i TV-serien Suits
  • Medverkat i filmer och andra TV-produktioner
 • Filantropiskt arbete
  • Engagemang för välgörenhet och sociala frågor
  • Stöd till olika hjälporganisationer
 • Kungligt liv
  • Vigsel med Prins Harry år 2018
  • Offentliga uppdrag och representationer
Fakta Information
Födelsedatum 4 augusti 1981
Födelseort Los Angeles, Kalifornien, USA
Utbildning Northwestern University
Känd för Roll i TV-serien Suits
Giftermål Prins Harry, 2018
Barn Archie Harrison Mountbatten-Windsor

En blandad härkomst och tidiga år

Hertiginnan Meghan är dotter till Doria Ragland och Thomas Markle. Hennes multikulturella bakgrund har hon diskuterat öppet, med en far som är vit och en mor som är afroamerikansk. Meghan har också betonat vikten av att omfamna och respektera alla delar av sin identitet.

Utbildning och skådespelarkarriär

Efter att ha avslutat sin utbildning med en examen i internationella relationer och teater från Northwestern University, tog Meghan steget in i skådespelarvärlden. Hon är kanske mest känd för sin roll som Rachel Zane i TV-serien Suits, en roll som hon spelade fram till sitt giftermål med prins Harry.

En kunglig förbindelse

Meghans liv tog en dramatisk vändning när hon mötte prins Harry. Deras relation, som snabbt blev föremål för intensivt medieintresse, ledde till ett kungligt bröllop den 19 maj 2018 i St George’s Chapel i Windsor Castle. I och med bröllopet blev Meghan officiellt hertiginna av Sussex, en titel som tidigare bara hade burits av en hertig.

Förlovning och bröllopet som fångade världens uppmärksamhet

Förlovningen mellan Meghan och prins Harry annonserades den 27 november 2017, och förlovningsringen, som innehåller diamanter från prinsessan Dianas samling, blev genast ett omtalat ämnesområde. Deras bröllop blev en global händelse, med miljontals tittare världen över.
Liknande artikel Jörgen Brink.

Officiella kungliga uppdrag och välgörenhetsarbete

Som medlem av kungafamiljen har Meghan deltagit i en rad officiella uppdrag och är känd för sitt engagemang i olika välgörenhetsorganisationer. Hennes första officiella kungliga uppdrag ägde rum den 12 mars 2018, när hon deltog i en gudstjänst i Westminster Abbey tillsammans med prins Harry och andra kungligheter.
Vi har skrivit en liknande artikel om detta här Tuva Novotny.

Symbolik och hyllningar

I samband med hennes inträde i kungafamiljen skapades en vapensköld för Meghan, vilken reflekterar hennes kaliforniska rötter och hennes nya liv. Dessutom har en nyfödd okapi på London Zoo döpts till Meghan, som en hyllning till hertiginnan och för att uppmärksamma den hotade arten.

Expansion av familjen Sussex

Meghan och prins Harrys familj växte med födelsen av deras första barn, Archie Mountbatten-Windsor, den 6 maj 2019. Nyheten om graviditeten offentliggjordes precis innan paret påbörjade sitt första officiella besök i Australien och Nya Zeeland, vilket bidrog till en redan spännande resa för det unga paret.
Meghan Markle, hertiginna av Sussex, är en före detta skådespelerska och aktivist, gift med prins Harry.

En modern kunglig influens

Meghan Markle har blivit en ikon för modernitet inom kungahuset och har bidragit med sin egen unika stil och perspektiv. Hon har uppmärksammats för sitt mode, sin aktivism och sin förmåga att bryta ny mark. Hennes inflytande sträcker sig långt utanför palatsens väggar och fortsätter att inspirera människor över hela världen.