Jeffrey Dahmer

Jeffrey Dahmer var en seriemördare som tog livet av 17 unga män mellan 1978 och 1991, chockerande världen med sina brott.

Jeffrey Dahmer – Den Mörka Historien om ”Milwaukee Cannibal”

Jeffrey Lionel Dahmer, född den 21 maj 1960, visade tecken på ovanligt beteende redan i ung ålder. Efter en till synes normal barndom, började Dahmer visa en fascination för döda djur, vilket eskalerade till att dissekera dem.

Denna morbida nyfikenhet var ett tidigt tecken på det som skulle komma att bli en mycket mörkare bana.

  • Uppväxt
    • Född i Milwaukee, Wisconsin
    • Visade tidigt intresse för djur och biologi
  • Avvikande beteende
    • Fascination för döda djur
    • Dissektion av djurkadaver
Faktum Detaljer
Födelsedatum 21 maj 1960
Avvikande beteende börjar Fascination för döda djur och dissektion

Ungdomsår och social isolering

Under sin tid i high school, var Dahmer känd som en ensam och udda figur. Trots att han hade vissa talanger, som att spela tennis och vara med i skolbandet, hade han svårt att skapa varaktiga vänskapsband och blev ofta mål för mobbning. Dessa år var präglade av en växande social isolering och början på ett allvarligt alkoholberoende.

Misslyckade försök till normalitet

Efter att ha hoppat av Ohio State University och blivit tvångsinlagd i armén av sin far, kämpade Dahmer med att hitta sin plats i samhället. Hans tid i armén var kortlivad, och efter att ha blivit hemskickad, flyttade han till Florida där han snabbt hamnade i en nedåtgående spiral av alkoholmissbruk och ekonomiska problem.

En tillvaro hos farmodern

Dahmer återvände till sitt hemland och flyttade in hos sin farmor i West Allis, där han bodde i sex år. Det var under denna tid som hans beteende blev allt mer oroande, med händelser som att en skyltdocka klädd i kvinnokläder hittades i hans garderob och en magnumrevolver under hans säng. Även en oroande lukt från källaren började uppmärksammas.Jeffrey Dahmer var en seriemördare som dömdes för att ha mördat 17 unga män mellan 1978 och 1991.

Ökande kriminellt beteende

Dahmers kriminella beteende eskalerade när han arresterades för blottning och senare för att ha onanerat offentligt. Dessa incidenter var bara början på en mycket mörkare bana. Han fick arbete på Ambrosia Chocolate Factory, där han arbetade nattskift, vilket gav honom dagarna fria att fortsätta sina avvikande aktiviteter. Denna artikel är även relevant för ämnet Elon Musk.

Från ofredanden till mord

Efter att ha blivit ombedd att flytta ut från sin farmors hus, flyttade Dahmer till en lägenhet där han snabbt blev involverad i ett fall av sexuellt ofredande mot en ung pojke. Trots en dom till fem års övervakning, fortsatte Dahmer snart med ännu mörkare gärningar.

En serie brutala mord

Dahmer flyttade in i en ny lägenhet i centrala Milwaukee, där han började en serie av brutala mord som varade i flera år. Han kom ofta i kontakt med sina offer på gaybarer, där han lockade dem med löften om sex innan han utförde sina grymma handlingar.

Det första kända mordet

Det första mordet som Dahmer erkände skedde 1978, kort efter hans examen från high school. Han mördade en 19-årig liftare vid namn Steven Hicks, vilket var början på en lång och mörk brottsbana.

Rättegång och dom

Trots att Dahmer hade diagnostiserats med flera psykiska störningar, inklusive borderline personlighetsstörning och schizotyp störning, ansågs han vara juridiskt frisk nog att stå inför rätta. Han dömdes till 16 livstidsstraff för sina brott. Här finns en artikel på samma tema: Jennifer Aniston.

Död i fängelset

Den 28 november 1994, blev Dahmer misshandlad till döds av medfången Christopher Scarver på Columbia Correctional Institution. Hans död markerade slutet på en av de mest ökända seriemördarnas liv i amerikansk historia.

Eva-Marie Sundberg
Senaste inläggen av Eva-Marie Sundberg (se alla)