Rebecca Ferguson

Rebecca Louisa Ferguson Sundström

Rebecca Ferguson – Uppväxten och de Tidiga Åren

Rebecca Louisa Ferguson Sundström, mer känd som Rebecca Ferguson, föddes den 19 oktober 1983 i Stockholm. Hon fick sitt genombrott i den svenska tv-serien Nya tider där hon spelade rollen som ”Anna Gripenhielm”.

Denna framgång vid endast 15 års ålder var startskottet för en karriär som skulle ta henne långt bortom Sveriges gränser.

Hennes talang och karisma på skärmen ledde snart till en roll i den amerikanska tv-serien Ocean Ave.

Rebecca Fergusons Karriärhöjdpunkter

 • Genombrottet
  • TV-serien: Nya tider
  • Roll: Anna Gripenhielm
  • Ålder vid genombrott: 15 år
 • Internationell framgång
  • TV-serien: Ocean Ave
  • Första internationella projektet

Fakta om Rebecca Ferguson

Födelsedatum 19 oktober 1983
Födelseort Stockholm, Sverige
Genombrottsroll Anna Gripenhielm i Nya tider
Internationellt Projekt Ocean Ave

Från Adolf Fredriks Musikklasser till Internationell Succé

Rebecca Ferguson utbildade sig vid Adolf Fredriks Musikklasser i Stockholm, en skola känd för att fostra musikaliska talanger. Hennes musikaliska bakgrund har utan tvekan bidragit till hennes mångsidighet som skådespelare. Efter sina tidiga framgångar i Sverige och USA tog hennes karriär en internationell vändning, och hon blev snart ett välkänt ansikte för tittare över hela världen.

Genombrottet med The White Queen och Mission – Impossible

År 2013 slog Ferguson igenom internationellt med sin roll som Elisabet Woodville i BBC-serien The White Queen. Denna prestation ledde till att hon blev en eftertraktad skådespelare för större roller, inklusive den starka och komplexa karaktären Ilsa Faust i Mission: Impossible-filmserien. Med sitt deltagande i Mission: Impossible – Rogue Nation (2015), Mission: Impossible – Fallout (2018), och de kommande Mission: Impossible – Dead Reckoning-filmerna har Ferguson cementerat sin ställning som en av Hollywoods ledande actionhjältinnor.

En Mångsidig Karriär – Från Argentinsk Dans till Hollywood

Efter att ha flyttat till Österlen för att medverka i filmen Sidetracked, valde Ferguson att stanna kvar i Simrishamn, där hon startade en argentinsk dansstudio. Hennes liv utanför filmduken är minst lika intressant som hennes skådespelarkarriär, och visar på en person med många talanger och intressen. Det var också i Simrishamn som regissören Richard Hobert upptäckte henne och gav henne en huvudroll i filmen En enkel till Antibes (2011). Här finns en artikel på samma tema: Happy Jankell.

Framgångar och Utmärkelser

Rebecca Fergusons framträdanden har inte gått obemärkta i filmbranschen. För sin roll i The White Queen nominerades hon till en Golden Globe för Bästa kvinnliga tv-huvudroll 2014, vilket bekräftar hennes status som en skicklig och respekterad skådespelare. Hennes porträtt av den svenska sångerskan Jenny Lind i musikalen The Greatest Showman (2017) har också fått stor uppmärksamhet och beröm. Läs artikeln om ämnet Kanye West här.

Privatliv och Familj

Rebecca Ferguson lever ett balanserat liv där hon förenar karriären med familjelivet. Tillsammans med maken Rory St. Clair Gainer har hon ett barn fött 2018. Hon har även en son från ett tidigare förhållande med Ludwig Hallberg. Hennes förmåga att balansera en framgångsrik internationell karriär med familjelivet är en inspiration för många.

Adlig Anknytning och Arv

Intressant nog är Rebecca Ferguson genom sin brittiskfödda mor på långt håll släkt med hertiginnan av York, Sarah Ferguson. Även om detta är en mindre känd aspekt av hennes liv, tillför det en fascinerande detalj till hennes redan imponerande biografi.

Rebecca Fergusons Framtid

Med en karriär som fortsätter att blomstra och flera stora projekt på gång, ser framtiden ljus ut för Rebecca Ferguson. Hennes förmåga att ta sig an utmanande och varierade roller gör att publiken ständigt ser fram emot hennes nästa projekt. Med sin starka närvaro på filmduken och en aldrig sinande talang kommer Rebecca Ferguson att fortsätta vara en stark kraft inom filmindustrin under många år framöver.

Eva-Marie Sundberg
Senaste inläggen av Eva-Marie Sundberg (se alla)