Kompani Svan Säsong 2

Kompani Svan Säsong 2 fortsätter att fängsla tittarna med sina intensiva militära utmaningar och personliga dramer.

Introduktion till Kompani Svan Säsong 2 – En Ny Utmaning

Kompani Svan är ett svenskt tävlingsprogram som snabbt blev populärt efter sin premiär den 3 oktober 2022. Under ledning av den legendariske skidåkaren Gunde Svan och komikern Mikael Tornving, tar programmet med tittarna på en resa där kändisar transformeras genom hård träning och mental disciplin.

Inspirerat av det norska formatet Kompani Lauritzen och producerat av Seefood TV, erbjuder programmet en unik inblick i en militärliknande utbildning.

 • Huvudtränare
  • Gunde Svan
  • Mikael Tornving
 • Inspirationskälla
  • Kompani Lauritzen (Norge)
 • Produktion
  • Seefood TV
 • Premiärdatum
  • 3 oktober 2022
Aspekt Detaljer
Format Reality-tävlingsprogram
Land Sverige
Tränare Gunde Svan, Mikael Tornving
Produktionsbolag Seefood TV
Säsong 2
Premiär 3 oktober 2022

Premiär för Säsong 2

Den efterlängtade andra säsongen av Kompani Svan hade premiär den 11 september 2023. Med nya profilnamn och förväntningar, sätter säsongen en högre ribba för deltagarna. Fansen ser fram emot att se hur de nya kändisarna hanterar de ökade kraven och om de kan matcha eller överträffa prestationerna från den första säsongen.

Formatet – Från Rekryt till Aspirant

Programmet är indelat i tre distinkta faser: rekrytperioden, aspirantperioden, och slutövningen. Under de första fyra avsnitten får tittarna följa deltagarnas utveckling från nybörjare till mer erfarna aspiranter. Varje fas är designad för att testa och förbättra deltagarnas fysiska förmåga och mentala styrka, med slutmålet att forma dem till deras bästa jag.

Tävlingsmomentet – Poäng och Kompanikampen

Konkurrensen i Kompani Svan är intensiv, med deltagare som tävlar både individuellt och i grupp. Poäng delas ut baserat på prestationer i olika tester och tävlingar. Efter rekrytperioden ställs de två deltagarna med lägst poäng mot varandra i den spännande Kompanikampen, där förloraren måste lämna programmet. Detta moment är kritiskt och ofta fyllt av starka känslor.

Träningsregimen – Militär Grundutbildning

Boot camp är kärnan i Kompani Svan, där deltagarna utsätts för en strikt militär grundutbildning. Denna träningsregim är inte bara fysiskt krävande utan också mentalt utmanande. Deltagarna lär sig vikten av disciplin, samarbete och uthållighet, vilka är grundläggande egenskaper för att lyckas i programmet.
Kompani Svan Säsong 2 fortsätter med spänning och drama när soldaterna möter nya utmaningar i sin hårda militärutbildning.

Det Mentala Spelet

Utöver den fysiska träningen, spelar det mentala spelet en stor roll i Kompani Svan. Deltagarna måste hantera stress, trötthet och press samtidigt som de behåller fokus på uppdragen. De lär sig även värdefulla lektioner om självinsikt och personlig utveckling, vilket ofta leder till emotionella genombrott och starka band mellan deltagarna.
Läs mer om Familjen Bridgerton Säsong 3 här.

Den Starka Ledarskapsduon

Gunde Svan och Mikael Tornving utgör en unik kombination av ledarskap och karisma som är central för programmet. Medan Gunde bidrar med sin erfarenhet från elitidrott och mental styrka, tillför Mikael en dos humor och lättsamhet som balanserar den tuffa atmosfären.
Vi har skrivit en liknande artikel om detta här Babylon Berlin Säsong 1.

Produktionsbolaget Seefood TV

Seefood TV står bakom produktionen av Kompani Svan och har lyckats skapa ett format som engagerar och underhåller publiken. Genom att kombinera underhållning med inspirerande livsförändringar, har Seefood TV bidragit till att forma ett av Sveriges mest intressanta reality-program.

Framtiden för Kompani Svan

Med framgången för de två första säsongerna är framtiden för Kompani Svan ljus. Tittare och fans kan förvänta sig ännu fler säsonger fyllda med nya utmaningar, personliga triumfer och inspirerande transformationer.

Eva-Marie Sundberg
Senaste inläggen av Eva-Marie Sundberg (se alla)