Hotell Romantik Säsong 2 – Kärlekens Höjder i Alperna

Hotell Romantik, det hjärtvärmande svenska dejtingprogrammet, har med sin unika charm och värme blivit en favorit bland tittare som söker romantik i mogen ålder. Med programledarna Erik Ekstrand och Kristina ”Keyyo” Petrushina i spetsen, har serien framgångsrikt förenat äldre singlar i en pittoresk miljö.

Efter den framgångsrika första säsongen är förväntningarna höga på säsong 2, som lovar ännu fler hjärtevärmande stunder.

Säsong 2 av Hotell Romantik tar tittarna till de majestätiska Alperna, där en ny grupp av hoppfulla singlar får chansen att finna kärlek. Tillsammans upplever de romantiska dejter, spännande aktiviteter och oväntade vändningar, allt medan de bor på ett lyxigt hotell som ger perfekt bakgrund till nya romanser.

Med varje avsnitt djupdyker vi i deltagarnas personliga resor, deras förhoppningar och drömmar. Hotell Romantik är inte bara en show om att finna kärlek, utan också en berättelse om vänskap, självupptäckt och den livsglädje som aldrig falnar med åldern.

 • Programledare:
  • Erik Ekstrand
  • Kristina ”Keyyo” Petrushina
 • Plats:
  • Alperna
 • Fokus:
  • Kärlek i mogen ålder
  • Vänskap och självupptäckt
 • Format:
  • Dejtingprogram för äldre singlar
Aspekt Detaljer
Produktionsår 2022
Antal avsnitt Okänt
Ursprungligt nätverk SVT
Genre Reality, Romantik

Premiär och mottagande

Den efterlängtade premiären av Hotell Romantik säsong 2 ägde rum den 18 februari 2024, och tittarna välkomnade återigen programmet med öppna armar. Sändningen på SVT1 och SVT Play drog till sig en stor publik, vilket bekräftade programmets popularitet och dess förmåga att engagera en bred tittarskara. Den positiva responsen har varit ett kvitto på att konceptet med äldre deltagare är både uppskattat och efterfrågat.

Förnyelse av serien

Redan i februari 2023, innan den andra säsongen ens hade premiär, avslöjade Anton Glanzelius, programbeställare på SVT, att Hotell Romantik skulle återvända för en ny säsong. Detta besked mottogs med entusiasm bland fansen, som längtat efter att följa deltagarnas romantiska äventyr. Säsong 2 har inte bara upprätthållit programmets hjärta utan också byggt vidare på dess framgångsrika koncept. Läs mer om Marko Och Irma Säsong 2 här.

Singlar på äventyr i Schweiz

Den andra säsongen av Hotell Romantik fortsätter att följa 28 äldre singlar i deras sökande efter kärlek. Deltagarna, som alla är 65 år eller äldre, får chansen att uppleva romantik och kamratskap i den storslagna alpmiljön. Serien utspelar sig på ett charmigt alphotell i Schweiz, där deltagarna kan njuta av den friska bergsluften och den vackra naturen.

Äventyr och aktiviteter

Förutom att knyta an till varandra genom samtal och gemensamma måltider, bjuds deltagarna på en rad äventyrliga aktiviteter som höghöjdsbanor, rodel och paragliding. Dessa aktiviteter ger inte bara adrenalin utan också möjligheter till närhet och laganda. Ett unikt inslag i programmet är även de legendariska skogsraven, där deltagarna kan släppa loss och dansa tillsammans under stjärnhimlen.Hotell Romantik Säsong 2 fortsätter att förtrolla tittarna med sin blandning av kärlek, drama och pittoreska miljöer.

Romantiska kvällar och utmaningar

Varje kväll avslutas med en gemensam middag och dans, där deltagarna får chansen att lära känna varandra på djupet. Det är under dessa kvällar som spänningen stiger, och deltagarna får möjlighet att visa sina känslor och intressen. Kvällens par utses och får en exklusiv övernattning i en romantisk stuga, vilket ger dem en privat stund att utforska sin potentiella kärleksrelation.

Utsikter för framtiden

Med den stora framgången för Hotell Romantik säsong 2, är det många som spekulerar i programmets framtid. Fansen hoppas på fler säsonger, där ännu fler singlar får chansen att finna kärleken i de schweiziska alperna. SVT har ännu inte bekräftat någon fortsättning, men med tanke på programmets popularitet verkar framtiden ljus för dessa romantiska äventyr. Läs artikeln om ämnet Yellowstone Säsong 6 Sverige här.

Sammanfattning

Hotell Romantik säsong 2 har cementerat sin plats i hjärtat av svenska tittare som uppskattar uppriktiga och varma relationer. Programmet har inte bara underhållit och rört vid våra hjärtan utan också visat att kärlek inte har någon åldersgräns. Med dess unika kombination av äventyr och romantik, ser vi fram emot att se vad framtiden har i beredskap för detta älskade program.