En Succéserie Fortsätter – Leif Och Billy Säsong 7

Leif & Billy är en svensk humorserie som snabbt har blivit en favorit bland tittarna. Serien, som hade sin premiär på SVT år 2017, har under årens lopp samlat en trogen publik som följt de två huvudkaraktärernas äventyr genom de olika säsongerna.

Efter framgångarna med de tidigare säsongerna, var förväntningarna höga inför säsong 7, som hade premiär på SVT och SVT Play den 4 februari 2023. Seriens popularitet har bara fortsatt att växa, och varje ny säsong har blivit en händelse i sig för fansen.

 • Huvudkaraktärer
  • Leif
  • Billy
 • Utgivningsplattform
  • SVT
  • SVT Play
 • Premiärdatum för säsong 7
  • 4 februari 2023
Säsong Premiärdatum Plattform
1 2017 SVT
7 4 februari 2023 SVT Play

Handlingen i Korthet

Serien kretsar kring de två bröderna Leif (Klas Eriksson) och Billy (Alfred Svensson), som med sin unika charm och enkla livsstil vunnit tittarnas hjärtan. De är kända för att vara lengräddade, ett dialektalt uttryck som används för att beskriva någon som är naiv eller inte alltför skarp. Leif och Billy bor i den påhittade orten Sörbäcken i Norrland, där de navigerar genom livets utmaningar, ofta med komiska resultat. Trots att de är ständigt panka och arbetslösa, har de en outtröttlig optimism som gör deras strapatser underhållande och relaterbara.

Kritikerros och Utmärkelser

Leif & Billy har inte bara varit en hit bland tittarna, utan även bland kritikerna. Serien har hyllats för sitt skarpa manus och sina välspelade karaktärer, vilket har lett till att den har tilldelats flera utmärkelser. Bland annat har den vunnit Kristallen 2020 och 2023 i kategorin årets humorprogram. Dessa utmärkelser är ett tydligt tecken på seriens kvalitet och dess ställning i det svenska underhållningslandskapet.
Leif och Billy säsong 7 bjuder på mer skratt och galna upptåg från det omaka brödraparet vi inte kan få nog av!

Skaparna Bakom Succén

Klas Eriksson och Alfred Svensson, som inte bara spelar huvudrollerna utan även är seriens skapare, har fått mycket beröm för sitt arbete med Leif & Billy. Deras förmåga att skapa trovärdiga och älskvärda karaktärer har varit en stor del av seriens framgång. Genom deras kreativa samarbete har de lyckats skapa en serie som känns både fräsch och genuint svensk, med en humor som träffar rätt hos en bred publik.

Säsong 7 – Vad Kan Vi Förvänta Oss?

Med premiären av säsong 7, ställer sig många fans frågan: vad kan vi förvänta oss denna gång? Utan att avslöja för mycket, kan vi räkna med att serien fortsätter att leverera samma typ av hjärtliga skratt och oväntade vändningar som den är känd för. Bröderna Leif och Billy kommer fortsätta att ställas inför nya prövningar och äventyr som garanterat kommer att underhålla och överraska tittarna.

Framtiden för Leif & Billy

Med tanke på seriens fortsatta framgångar och popularitet är det många som spekulerar i vad framtiden har att erbjuda för Leif & Billy. Kommer det en säsong 8? Och i så fall, vad kommer den att innehålla? Även om inga officiella besked har getts än, kan man anta att så länge publiken fortsätter att skratta och känna igen sig i de norrländska brödernas äventyr, finns det goda chanser för mer från Sörbäcken.
Läs mer om Lego Masters Sverige Säsong 4 här.

Var Kan Man Titta på Leif & Billy?

För de som är nya till serien eller de som vill återuppleva de tidigare säsongerna, finns Leif & Billy tillgängligt på SVT Play. Detta ger en utmärkt möjlighet att följa brödernas resa från början eller att friska upp minnet inför de senaste avsnitten. Med enkel tillgång via streaming är det lätt för alla att dyka in i Leif och Billys värld när som helst.

Sammanfattning

Leif & Billy säsong 7 fortsätter att bygga på seriens framgångssaga. Med sin unika blandning av humor, hjärta och norrländsk charm har serien etablerat sig som en av Sveriges mest omtyckta humorserier. Oavsett om du är en långvarig fan eller nyfiken nykomling, erbjuder Leif & Billy skratt, igenkänning och en dos norrländsk kultur som är svår att motstå.
Vi har skrivit en liknande artikel om detta här Tyst Vittne Säsong 25.