Happy Jankell

Happy Jankell är en svensk skådespelerska känd för sin roll i filmen "Tjuvheder" och som dotter till Thorsten Flinck.

Tidiga år och familjebakgrund

Happy Betty Nicóle Hildegard Jankell, mer känd som Happy Jankell, föddes den 16 december 1993 i Gustav Vasa församling i Stockholms län. Hon är dotter till den välkända skådespelaren Thorsten Flinck och programledaren samt journalisten Annika Jankell.

Med en familj djupt rotad i den svenska underhållningsindustrin är det inte förvånande att Happy och hennes äldre syster, Félice Jankell, även hon skådespelare, valde att följa i sina föräldrars fotspår.

Happy Jankell – En mångfacetterad profil inom svensk underhållning

Happy Jankell har etablerat sig som en mångsidig personlighet inom den svenska underhållningsbranschen. Hennes karriär spänner över olika medier och format, vilket gör henne till en av de mer framträdande unga talangerna i Sverige.

 • Familjebakgrund
  • Fader: Thorsten Flinck, skådespelare
  • Moder: Annika Jankell, programledare och journalist
  • Syster: Félice Jankell, skådespelare
 • Karriär
  • Skådespelare inom film och TV
  • Medverkan i teaterproduktioner
  • Programledare och mediepersonlighet
Födelsedatum Föräldrar Yrke
16 december 1993 Thorsten Flinck & Annika Jankell Skådespelare, Programledare

Skådespelarkarriär och genombrott

Happy Jankells skådespelarkarriär tog fart år 2006 när hon gjorde sin debut. Sedan dess har hon medverkat i en rad TV-serier och filmer, vilket har bidragit till hennes växande renommé inom svensk film och TV. År 2013 spelade hon en av rollerna i den uppmärksammade filmen IRL, och har därefter synts i titlar som Ted – För kärlekens skull och Kungen av Atlantis. Hennes mångsidiga talang har gjort henne till en eftertraktad skådespelare på den svenska scenen.

Programledare och influerare

Förutom att vara en framstående skådespelare har Happy Jankell även gjort sig känd som programledare. År 2018 ledde hon den prestigefyllda Guldtubengalan, en gala som hyllar framstående svenska videokreatörer och influerare. Hennes närvaro i sociala medier och som influerare har också stärkt hennes position som en av Sveriges kända unga profiler.

Författardebut och litterära ambitioner

Den 10 mars 2021 markerade Happy Jankell en ny milstolpe i sin karriär genom att släppa sin debutroman Livlina. Boken visar på hennes talang och förmåga att uttrycka sig inte bara genom skådespeleri utan också genom skrift. Hennes litterära ambitioner har mottagits väl och adderar ytterligare en dimension till hennes redan imponerande karriär.

Arbete med röstskådespeleri

Happy Jankells talang sträcker sig även till röstskådespeleri, där hon har gett liv åt karaktärer i olika animationer och dubbade filmer. Hennes förmåga att förmedla känslor och karaktär enbart genom sin röst har gjort henne till en uppskattad röstskådespelare bland både barn och vuxna.

Framtidsutsikter och pågående projekt

Med en redan framgångsrik karriär bakom sig ser framtiden ljus ut för Happy Jankell. Hon fortsätter att utforska nya möjligheter inom skådespeleri, programlederi, influerande och författande. Hennes förmåga att ständigt utvecklas och ta sig an nya utmaningar lovar gott för fortsatta framgångar inom den svenska och kanske även den internationella underhållningsindustrin.
Här finns en liknande artikel på samma tema: Lilla Hjärtat.

Privatliv och offentlig image

Trots att hon är en offentlig person har Happy Jankell lyckats hålla en del av sitt privatliv borta från rampljuset. Hon delar med sig av aspekter av sitt liv och sina intressen via sociala medier, där hon har byggt upp en stark följarbas. Hennes image som en mångsidig och kreativ personlighet har bidragit till hennes popularitet och respekt inom branschen.
Happy Jankell är en svensk skådespelerska känd för sin medverkan i filmer och serier som

Engagemang i samhällsfrågor

Utanför sin karriär har Happy Jankell även visat intresse för olika samhällsfrågor. Genom sitt inflytande har hon möjlighet att påverka och inspirera unga människor, och hon har använt sin plattform för att uppmärksamma och engagera sig i frågor som hon brinner för. Detta engagemang förstärker bilden av henne som en ansvarsfull och medveten individ.

Sammanfattning

Happy Jankell är utan tvekan en av Sveriges mest dynamiska unga talanger. Med en imponerande karriär som skådespelare, programledare, influerare och nu även författare, fortsätter hon att inspirera och engagera publik över hela landet. Hennes förmåga att anpassa sig och utvecklas inom olika områden av underhållningsindustrin gör henne till en spännande person att följa i framtiden.
Denna artikel är även relevant för ämnet Petter Stordalen.

Eva-Marie Sundberg
Senaste inläggen av Eva-Marie Sundberg (se alla)