Bäst i Test Säsong 1 – En Humoristisk Utmaning

Bäst i test är ett svenskt humoristiskt tävlingsprogram som hade premiär den 10 mars 2017 på Sveriges Television. Programmet, som leddes av Babben Larsson och David Sundin, blev snabbt en favorit bland svenska tittare och har sedan dess varit en årligen återkommande underhållning.

Till en början sändes programmet på SVT men från och med 12 januari 2024 flyttade det till TV4 efter att de köpt rättigheterna till formatet.

 • Programledare
  • Babben Larsson
  • David Sundin
 • Sändningsdatum
  • Premiär: 10 mars 2017
  • Flytt till TV4: 12 januari 2024
 • Kanal
  • SVT (2017 – 2023)
  • TV4 (från 2024)
År Kanal Programledare
2017 SVT Babben Larsson, David Sundin
2024 TV4 Babben Larsson, David Sundin

Format och Uppbyggnad

Programmet är baserat på den brittiska förlagan Taskmaster, som sänds på Channel 4. I Bäst i Test tävlar en fast panel av kändisar, tillsammans med en känd gäst, i att utföra udda och kreativa utmaningar. Utmaningarna ska genomföras på bästa möjliga sätt och ofta inom en stipulerad tid. Det är en blandning av intelligens, kreativitet och fysiska förmågor som testas, och inte sällan med mycket humoristiska resultat.

Utmärkelser och Mottagande

Programmets popularitet bekräftades när det vann Kristallen 2019 som årets program och 2020 som årets underhållningsprogram. Dessa priser visar på programmets starka ställning i svensk underhållning och dess förmåga att engagera en bred publik.

Fast Panel och Gäster

Den fasta panelen under säsong 1 bestod av Claes Malmberg, Pia Johansson, Kodjo Akolor och Bianca Kronlöf. De bjöd på skratt och oväntade lösningar i varje avsnitt. Gästerna som deltog under säsongen inkluderade bland andra Kalle Zackari Wahlström, Eva Röse, Parisa Amiri och Marko Lehtosalo, vilket bidrog till en dynamisk och varierande tävling.Bäst i Test Säsong 1 bjuder på skrattframkallande utmaningar där svenska kändisar tävlar i kreativitet och snabbtänkthet.

Poängställning och Tävlingsmoment

Varje avsnitt av Bäst i Test är uppbyggt kring en rad olika tävlingsmoment där deltagarna samlar poäng. Poängen sammanställs sedan i en poängtabell där färgerna markerar vilka som fått högst respektive lägst poäng per avsnitt. Detta skapar spänning och konkurrenskänsla både bland deltagarna och tittarna.

Programmens Innehåll

Programmen i Bäst i Test är fyllda med skämtsamma tävlingar och absurda moment som ofta leder till skrattretande situationer. Deltagarna ställs inför allt från kluriga problemlösningar till fysiska prövningar där det gäller att tänka utanför boxen.

Den Totala Poängställningen

Efter varje säsong sammanställs den totala poängställningen för att kora en säsongsvinnare. Det är ofta en nära kamp där varje poäng kan vara avgörande för slutresultatet. Vinnaren får inte bara äran utan blir också ihågkommen som en mästare i att lösa Bäst i Tests unika utmaningar. Liknande artikel Kompani Svan Säsong 2.

Tradition och Nyskapande

Med varje ny säsong av Bäst i Test följer nya traditioner och nyskapande idéer. Ett exempel är det bonusprogram som sändes efter säsong 2019, där tittarna fick se utmaningar som inte platsade i de ordinarie avsnitten. Denna typ av extra material har blivit en uppskattad del av serien. Vi har skrivit en liknande artikel om detta här Babylon Berlin Säsong 1.

Rekord och Noterbara Händelser

Under säsong 1 skapades flera noterbara händelser och rekord. Bland annat blev det tydligt att vissa deltagare, som Kristina ”Keyyo” Petrushina, snabbt blev publikfavoriter och återkom flera gånger i programmet. Detta bidrog till att skapa en känsla av samhörighet och kontinuitet genom säsongerna.

Avslutande Tankar om Säsong 1

Bäst i Test säsong 1 lade grunden för ett framgångsrikt och omtyckt program i svensk TV-historia. Med dess mix av komedi, tävling och oväntade utmaningar, har det blivit en plattform där svenska kändisar kan visa upp sina mer lekfulla sidor och där tittarna kan njuta av skön underhållning.