Uppväxten och de första stegen

Hanna Kristina Hedlund, född den 24 januari 1975 i Hanebo församling, Gävleborgs län, har länge varit en känd profil inom svensk underhållning. Med en karriär som spänner över sång och skådespeleri har Hedlund gjort sig ett namn på den svenska kulturscenen.

Hennes passion för musik och scenkonst tog fart tidigt i livet och har sedan dess bara växt sig starkare.

Hanna Hedlund – Sångerskan och Skådespelerskan från Gävleborg

Hanna Hedlunds engagemang i underhållningsbranschen är omfattande och mångfacetterat. Hon har inte bara medverkat i musikaler och spelat in musik, utan även deltagit i TV-program och verkat som programledare. Hennes mångsidighet och talang har gett henne en särställning som en av Sveriges uppskattade underhållningsartister.

 • Karriärhöjdpunkter
  • Medverkat i flera uppsättningar av välkända musikaler
  • Släppt musik som både soloartist och i grupp
  • Deltagit i populära TV-program som artist och programledare
 • Personligt liv
  • Gift och har barn
  • Har en syster som också är känd inom underhållningsbranschen
Födelsedatum Födelseort Yrke
24 januari 1975 Hanebo församling, Gävleborgs län Sångerska, Skådespelerska

Genombrottet i Melodifestivalen

Det var år 2000 som Hanna Hedlund först gjorde ett intryck på den svenska allmänheten genom sin medverkan i Melodifestivalen. Med låten ”Anropar försvunnen”, tog hon sig till en åttonde plats i tävlingen. Hon tävlade på nytt år 2002, denna gång tillsammans med sin syster Lina Hedlund, med låten ”Big Time Party” där de nådde finalen och slutade på en nionde plats.

Från Talangdomare till Programledare

I 2007 tog Hedlund steget från scenen till jurystolen som domare i Talang 2007 på TV4, där hon satt bredvid Tobbe Blom och Bert Karlsson. Året därpå blev hon programledare för Singing Bee på TV3 och släppte även sin första skiva. Hennes mångsidighet som artist fortsatte att imponera på den svenska publiken.Hanna Hedlund är en svensk sångerska och skådespelerska, känd för sin energi och medverkan i Melodifestivalen.

Musikalstjärnan och Körslaget

Under sommaren 2008 medverkade Hedlund i musikalen ”Hujeda mej vá många sånger” tillsammans med en ensemble av kända svenska artister. Samma år deltog hon i TV4:s Körslaget med Team Bollnäs och tog hem vinsten, vilket bekräftade hennes talang som sångerska och ledare.

Återkomst till Melodifestivalen och TV-framträdanden

År 2013 återvände Hedlund till Melodifestivalens scen, denna gång som en del av gruppen Swedish House Wives, tillsammans med Jenny Silver och Pernilla Wahlgren. Deras bidrag ”On Top of the World” placerade sig på sjätte plats i tävlingens andra deltävling. Hedlund har även varit med i TV-serier som Finaste familjen och ”Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet”. Dessutom är hon en återkommande sångerska i husbandet för TV-programmet Hellenius hörna. För mer mer information besök ##domain##.

Privatliv och Familj

Hanna Hedlund är inte bara känd för sin karriär utan också som syster till artisten Lina Hedlund. Hon har tre barn tillsammans med exmaken Martin Stenmarck, födda åren 2004, 2006 och 2012. Paret gifte sig år 2016, men i juni 2021 meddelade de att de hade separerat. Vi har skrivit en liknande artikel om detta här Johar Bendjelloul.

En Artist med Många Talanger

Hanna Hedlunds karriär visar på en imponerande bredd och förmåga att anpassa sig till olika genrer och format. Från Melodifestivalen till musikaler, TV-program och domaruppdrag, har hon bevisat att hon är en av Sveriges mest mångsidiga artister.

Engagemang och Framtid

Med en lång och framgångsrik karriär bakom sig fortsätter Hanna Hedlund att engagera sig i nya projekt och utmaningar. Hennes förmåga att ständigt förnya sig och hennes starka närvaro på scenen lovar väl för framtida framträdanden och produktioner. Fansen kan se fram emot att följa hennes fortsatta resa inom underhållningsvärlden.

Slutord

Hanna Hedlund har blivit en del av den svenska kulturen, med hennes röst och personlighet som sträcker sig långt utöver scenen och TV-skärmar. Hennes bidrag till svensk underhållning är omfattande och hennes påverkan är långt ifrån över. Med en karriär som fortsätter att blomstra, kommer Hanna Hedlund säkerligen att fortsätta lysa upp den svenska underhållningshimlen.