En Stjärna Föds i Sollentuna – Alvaro Estrella

Alvaro Raul Estrella Zapata, född den 14 augusti 1980 i Sollentuna församling, är en svensk sångare och dansare med rötter från Chile. Redan från ung ålder visade Alvaro en stark passion för musik och dans, vilket ledde honom till en framgångsrik karriär inom underhållningsindustrin.

Hans karismatiska närvaro och dynamiska scenframträdanden har gjort honom till en älskad figur bland svenska musikfans.

Alvaros resa började i de lokala dansskolorna i Sollentuna där han finslipade sina färdigheter. Med tiden utvidgade han sitt uttryck till att inkludera sång, och snart blev han en eftertraktad bakgrundsdansare och sångare. Hans talang tog honom till några av de största scenerna i Sverige, inklusive den årliga Melodifestivalen, där han har medverkat både som dansare och artist.

Genom åren har Alvaro Estrella samarbetat med flera kända namn i musikbranschen och har även utvecklat en solokarriär. Han har släppt flera låtar som har fått positiv respons och har fortsatt att vara en aktiv deltagare i Melodifestivalen, där han har bidragit med både sin sång och sitt karismatiska scenuppträdande.

Alvaro Estrellas Karriär Höjdpunkter

 • Melodifestivalen
  • Medverkat som dansare och artist
  • Bidragit med energiska framträdanden
  • Har varit en återkommande deltagare över åren
 • Samarbeten
  • Arbetat med välkända artister och producenter
  • Varit bakgrundsdansare för stora namn
 • Solokarriär
  • Släppt singlar som har mottagits väl av publiken
  • Byggt upp en fanbase med sin unika stil

Fakta om Alvaro Estrella

Födelsedatum 14 augusti 1980
Födelseort Sollentuna församling, Sverige
Yrke Sångare och dansare
Ursprung Chile
Noterbara evenemang Melodifestivalen

Genombrottet i Melodifestivalen

Alvaros stora genombrott kom under 2014 års Melodifestival, där han tävlade i den första semifinalen i Malmö Arena med låten ”Bedroom”. Trots hård konkurrens lyckades han fånga publikens uppmärksamhet med sin energiska prestation. Bidraget ”Bedroom” blev snabbt populärt och placerade sig som veckans högst placerade Melodifestivalslåt på Digilistan, vilket bekräftade Alvaros plats i den svenska popmusikscenen. Liknande artikel Ewa Fröling.

Mer än Bara en Sångare

Utanför den egna sångkarriären har Alvaro varit en flitig bakgrundsdansare och körsångare i Melodifestivalen. Han har arbetat med välkända artister som Danny Saucedo och Eric Saade, och var en del av det framgångsrika bidraget ”Popular” i Eurovision Song Contest 2011. Hans bidrag till dessa framträdanden har inte gått obemärkt förbi, och 2012 vann han Melodifestivalens webbpris som Årets dansare.

Återkomsten med ”Side X Side”

Efter en paus från musikscenen gjorde Alvaro comeback i september 2016 med singeln ”Side X Side”. Samarbetet med låtskrivare som arbetat med stjärnor som Mohombi, Britney Spears och Madonna markerade en ny fas i Alvaros karriär. Singeln visade en mognare och mer raffinerad musikalisk stil som lovade mycket inför framtiden.Alvaro Estrella är en svensk artist och dansare som blev känd efter att ha deltagit i Melodifestivalen.

Återigen i Melodifestivalens Strålkastarljus

År 2020 återvände Alvaro till Melodifestivalen, denna gång tillsammans med artisten Méndez och låten ”Vamos Amigos”. Deras samarbete blev en publikfavorit och visade Alvaros förmåga att ständigt förnya sig. Året efter, i Melodifestivalen 2021, tävlade han med låten ”Baila Baila”, där han tog sig vidare till andra chansen och slutligen till finalen, vilket bevisade hans ihärdighet och talang.

Fortfarande i Toppform – ”Suave”

I Melodifestivalen 2022 fortsatte Alvaro att imponera med sitt bidrag ”Suave”. Han lyckades kvalificera sig till semifinalen, tidigare känd som andra chansen, vilket visar att Alvaro fortfarande är en stark konkurrent i den svenska musiktävlingen. Hans förmåga att förnya sig och anpassa sig till musikbranschens förändringar har hållit honom relevant och älskad av fansen.

Alvaros Framtid och Arv

Med en karriär som sträcker sig över flera år har Alvaro Estrella etablerat sig som en mångfacetterad artist. Hans bidrag till svensk popmusik och dansscenen har lämnat ett bestående intryck. Med en kombination av talang, hårt arbete och en aldrig sinande passion för musik, ser Alvaros framtid ljus ut, och fansen kan förvänta sig mer musik och spektakulära uppträdanden i åren som kommer. Läs även artikeln Tina Turner.