Sommaren Med Släkten Säsong 7

Sommaren Med Släkten Säsong 7 bjuder på ännu en dos av soliga dagar och familjedrama med oväntade vändningar.

Sommaren Med Släkten Säsong 7 – En Familjär Komedi i Skärgården

Sommaren med släkten är en uppskattad svensk komediserie som först sändes på Kanal 5 år 2017. Serien, skapad av den välkända komikern Peter Magnusson, är en svensk version av den norska serien ”Neste sommer”.

Med sin unika blandning av sommaridyll och familjerelaterade missöden, har programmet snabbt blivit en favorit bland tittarna och nominerades till Kristallen 2017 i kategorin Årets humorprogram.

 • Huvudteman
  • Familjedynamik och relationer
  • Sommarens utmaningar och äventyr
  • Kulturella skillnader och missförstånd
 • Rollista
  • Peter Magnusson som huvudrollsinnehavare
  • Stödjande skådespelare som bidrar med humor och dramatik
 • Produktion
  • Inspelning i pittoreska skärgårdsmiljöer
  • Kreativt team med erfarenhet av komedigenren


År Titel Kanal Nomineringar
2017 Sommaren med släkten Kanal 5 Kristallen – Årets humorprogram

Handlingen i Sommaren med släkten

I seriens centrum står paret Jens och Åsa, som ser fram emot att ta över Åsas föräldrars sommarstuga i den svenska skärgården. Men deras planer stöter på patrull när Åsas föräldrar, Ingrid och Gunnar, också beslutar sig för att tillbringa sommaren där. Till röran adderas Åsas syster Carro och hennes pojkvän Bobo, som köpt grannhuset. Denna komiska konstellation av karaktärer skapar en sommar fylld av oväntade situationer och humoristiska konflikter.

Utvecklingen över säsongerna

Sommaren med släkten har med tiden utvecklats och växt i popularitet. Efter den framgångsrika första säsongen, har serien fortsatt att underhålla publiken med nya säsonger varje år. Den andra säsongen sändes under våren 2018, följt av den tredje säsongen under våren 2019. Seriens fjärde säsong nådde tittarna under våren 2020, och trots den globala pandemin släpptes den femte säsongen under hösten 2020. Den sjätte säsongen välkomnades av fansen under våren 2021, och nu är alla blickar riktade mot den efterlängtade sjuende säsongen.

Förväntningar inför Säsong 7

Fans av serien har stora förväntningar inför Säsong 7. Efter en rad av cliffhangers och oväntade vändningar i den sjätte säsongen, är spänningen inför den kommande säsongen påtaglig. Tittarna ser fram emot att återigen få följa de älskade karaktärernas äventyr och se hur de hanterar nya utmaningar och komiska situationer som uppstår i den pittoreska skärgården.
Sommaren med släkten

Nya och återkommande karaktärer

Varje säsong av Sommaren med släkten har introducerat nya karaktärer samtidigt som man behållit de kärleksfulla och ibland irriterande släktingarna som tittarna har lärt sig känna och älska. I Säsong 7 förväntas vi se en mix av nya ansikten och återkommande favoriter, vilket kommer att tillföra nya dynamiker och än mer skratt till serien.
Vi har skrivit en liknande artikel om detta här Dr Death Säsong 1.

Produktion och inspelning

Produktionen av Sommaren med släkten är känd för sin höga kvalitet och det sätt på vilket den fångar den svenska sommarens essens. Inspelningen sker ofta på plats i den vackra skärgården, vilket bidrar till seriens autenticitet och charm. Detaljer kring inspelningen av Säsong 7 har varit omsorgsfullt planerade för att säkerställa att serien fortsätter att hålla en hög standard.

Recensioner och tittarsiffror

Sommaren med släkten har generellt sett fått positiva recensioner från både kritiker och tittare. Tittarsiffrorna har stadigt ökat för varje säsong, vilket tyder på en stark och lojal fanbas. Med tanke på de tidigare säsongernas framgångar, förutspås Säsong 7 bli en lika stor, om inte större, hit bland den svenska publiken.
Sommaren med släkten

Framtiden för Sommaren med släkten

Medan fansen ivrigt väntar på Säsong 7, spekuleras det redan om seriens framtid. Skaparna har inte officiellt bekräftat några planer efter den sjunde säsongen, men med tanke på seriens popularitet finns det goda skäl att tro att Sommaren med släkten kan komma att fortsätta att glädja tittarna med fler säsonger.
Liknande artikel Älskar Älskar Inte Säsong 4.

Avslutande tankar

Sommaren med släkten är mer än bara en TV-serie; det är en sommartradition som många svenska familjer ser fram emot att ta del av varje år. Med sin charmiga skildring av familjeliv och sommarstugekultur, har serien funnit en speciell plats i många hjärtan. Säsong 7 lovar att leverera samma hjärtliga skratt och varma känslor som gjort serien till en älskad del av svensk sommar.

Eva-Marie Sundberg
Senaste inläggen av Eva-Marie Sundberg (se alla)