Regina Lund – Multitalangen från scen till silverduk

Regina Lund är en namnkunnig personlighet inom svensk underhållning och kultur. Född i Vasa, Finland, men uppvuxen i Sverige, har Lund konstnärliga anor som dotter till regissören Christian Lund och skådespelaren Sonja Lund.

Denna konstnärliga miljö lade grunden för hennes mångsidiga karriär som sträcker sig över skådespeleri, musik, dans och skrivande.

 • Skådespeleri
  • Medverkat i flera svenska filmer och TV-serier
  • Känd för sin roll i Rederiet, en av Sveriges längsta såpoperor
 • Musik
  • Utöver skådespeleri, en framgångsrik sångerska
  • Har släppt flera musikalbum
 • Författarskap
  • Skriver poesi och prosa
  • Har publicerat böcker och medverkat i litterära sammanhang
Födelseår 1967
Födelseort Vasa, Finland
Yrken Skådespelare, Sångerska, Dansare, Författare
Noterbara verk Rederiet (TV-serie), Flera musikalbum
Utmärkelser Guldbaggen, Rockbjörnen

En barndom fylld av konst och kultur

Redan som barn visade Regina Lund upp en imponerande bredd i sina talanger. Hon tävlade på elitnivå i gymnastik, var en passionerad dansare och sångare, och deltog i teaterproduktioner. Efter att ha tillbringat ett år i USA och studerat dans i London, fulländade hon sin utbildning vid Teater- och operahögskolan i Göteborg.

Genombrottet och framgångarna på scen och skärm

Regina Lunds genombrott kom genom rollen som Laila Klang i radioprogrammet ”Klang & Co” och som Mona i TV-serien Rederiet. Hon har även belönats med Guldmasken för sin roll i musikalen ”I hetaste laget” och nominerades till en Guldbagge för sin insats i filmen ”Sjön”.

En röst som når ut

Utöver skådespeleri har Regina Lund också gjort sig känd som en skicklig röstskådespelare. Hon har bland annat lånat ut sin röst till karaktären Gloria i den animerade filmen ”Madagaskar” och till April Ryan i spelet ”The Longest Journey”. Hennes mångsidighet har också tagit henne till Melodifestivalen och till Sveriges Radios sommarprat.

Privatliv och personliga intressen

I sitt privatliv har Regina Lund varit gift med skådespelaren Jonas Malmsjö och är mor till en son. Hon har bott i Köpenhamn och har ett starkt engagemang i samhällsfrågor, där hon bland annat har talat för mänskliga rättigheter och djurens rättigheter.

Aktivism och samhällsengagemang

Regina Lund har inte bara varit en röst på scenen utan också i samhällsdebatten. Hon har varit en aktiv förespråkare för organisationer som Amnesty International och Röda Korset, och har hållit fredstal för FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna.
Regina Lund är en svensk skådespelerska och sångerska, känd för sin mångsidighet och starka närvaro på scen och i film.

Andlighet och mediala förmågor

Förutom sina konstnärliga och sociala engagemang har Regina Lund ett starkt intresse för andlighet. Hon har arbetat som clairvoyant och andlig vägledare, vilket har väckt uppmärksamhet och ibland kontrovers. Hennes mediala förmågor har även lett till förutsägelser i offentligheten.
Vi har skrivit en liknande artikel om detta här Stig Malm.

Filmkarriären och musikaliska bedrifter

På filmduken har Regina Lund medverkat i en rad produktioner, från Björn Runges ”Harry & Sonja” till den omdiskuterade ”Kärlekens språk”. Hennes musik har också varit en del av hennes karriär, med albumet ”Everybody’s Darling” och medverkan i filmer där hon framför sina egna låtar.
För mer mer information besök ##domain##.

En mångfacetterad konstnär

Regina Lund fortsätter att vara en dynamisk och mångfacetterad konstnär. Med en fot i varje konstform har hon visat att hon kan anpassa sig och briljera i många olika sammanhang. Hennes bidrag till svensk kultur är omfattande och varierat, och hon fortsätter att vara en inspirationskälla för många.