Bäst I Test Säsong 5

Bäst i Test säsong 5 bjuder på skrattframkallande utmaningar med nya deltagare som tävlar i kreativitet och finurlighet.

Programmets Format och Historia

Bäst i Test är ett svenskt humoristiskt tävlingsprogram som hade premiär i Sveriges Television den 10 mars 2017. Programmet, som är baserat på den brittiska förlagan Taskmaster, har vunnit flera utmärkelser, inklusive Kristallen för årets program 2019 och årets underhållningsprogram 2020.

Efter att ha sänts på SVT fram till våren 2023, flyttade programmet till TV4 från och med den 12 januari 2024.

Viktiga Aspekter av Bäst i Test Säsong 5

 • Programledare:
  • Babben Larsson (ersatte David Sundin)
  • Anders Jansson (fortsätter som programledare)
 • Tävlingsdeltagare:
  • En grupp kända svenskar
  • Varierar varje säsong
 • Utmärkelser:
  • Kristallen – Årets program 2019
  • Kristallen – Årets underhållningsprogram 2020
 • Ny kanal:
  • Från SVT till TV4 i januari 2024

Fakta om Bäst i Test

Premiärdatum Ursprungskanal Ny Kanal Baseras på
10 mars 2017 SVT TV4 Taskmaster
Programledare 2024 Babben Larsson Anders Jansson
Kristallen 2019 Årets program
Kristallen 2020 Årets underhållningsprogram

Programledare och Koncept

Med Babben Larsson och David Sundin som programledare, bjuder Bäst i test på en unik blandning av humor och tävlingsanda. En fast panel av deltagare tillsammans med en känd gäst tävlar mot varandra i att utföra udda utmaningar på bästa och snabbaste sätt. Varje säsong bjuder på nya och oväntade tester som utmanar deltagarnas kreativitet och snabbtänkthet.

Den Femte Säsongens Panel

Säsong 5 av Bäst i test bjöd på en panel bestående av Olof Wretling, Arantxa Alvarez, Morgan Alling och Johanna Nordström. Dessa fasta deltagare mötte varje vecka en ny känd gäst för att ta sig an programmets utmaningar.

Gäststjärnor i Säsong 5

Gästerna för säsongen inkluderade profiler som Jesper Rönndahl, Christine Meltzer, Anis Don Demina, Kristina ”Keyyo” Petrushina, Fredrik Lindström, Niklas Andersson, Pernilla Wahlgren, David Batra och Nour El Refai. Varje gäst bidrog med sin unika personlighet och förmåga att hantera de oförutsägbara utmaningarna. Läs mer om Marko Och Irma Säsong 2 här.

Rekord och Noterbara Händelser

”Keyyo” gjorde historia genom att medverka för tredje säsongen i rad, vilket är rekord för flest antal säsonger i rad och för att ha medverkat i flest avsnitt (15 stycken). Ursprungligen var Dragomir Mrsic tänkt att delta, men ersattes av David Batra.

Poängsystem och Tävlingsmoment

Tävlingen i Bäst i test struktureras genom ett poängsystem där deltagarna samlar poäng i varje avsnitt. Poängen i säsong 5 följer samma mönster som tidigare säsonger, där färgerna i poängtabellen indikerar högsta respektive lägsta poäng per avsnitt. Detta system bidrar till spänningen i varje avsnitt och den övergripande tävlingen.Bäst i Test säsong 5 fortsätter att leverera skratt med nya utmaningar och härlig tävlingsanda bland deltagarna.

Avsnittens Höjdpunkter

Varje avsnitt av Bäst i test säsong 5 bjöd på minnesvärda ögonblick och skrattframkallande tester. Höjdpunkter inkluderar de oväntade resultaten och de kreativa lösningar som deltagarna kom fram till för att klara av de kluriga utmaningarna.

Den Totala Poängställningen

Efter avslutad säsong sammanställs den totala poängställningen för att kora säsongens mästare. Säsong 5 var inget undantag, och spänningen höll i sig ända till det sista avsnittet. Detaljerad poängställning och resultat för varje avsnitt kan hittas i programmets officiella material.

Programmets Framtid och Utveckling

Med övergången till TV4 förväntas Bäst i test fortsätta utvecklas och underhålla den svenska publiken. Ny säsong, nya tester och nya skratt väntar tittarna när programmet fortsätter att vara en favorit i den svenska underhållningsvärlden. Vi har skrivit en liknande artikel om detta här Hotell Romantik Säsong 2.

Eva-Marie Sundberg
Senaste inläggen av Eva-Marie Sundberg (se alla)