Farah Abadi

Farah Abadi är en svensk programledare och radio-DJ känd för sitt engagemang i Melodifestivalen och P3.

Uppväxt och Familjebakgrund

Farah Abadi – Från Landskrona till Rampjuset

Farah Abadi, född den 18 januari 1988, har en historia som sträcker sig från Västerviks församling till uppväxten i Landskrona. Hennes föräldrar, palestinska flyktingar från Libanon, sökte en ny början i Sverige, vilket ledde till Farahs födelse och senare tillkomsten av tre systrar. Denna mångkulturella bakgrund har varit en viktig del av hennes identitet och karriär.

  • Familjebakgrund
    • Föräldrar: Palestinska flyktingar från Libanon
    • Födelseplats: Västerviks församling, Sverige
    • Uppväxt: Landskrona
    • Syskon: Tre systrar
Fakta Detaljer
Födelsedatum 18 januari 1988
Födelseplats Västerviks församling, Sverige
Uppväxt Landskrona
Föräldrarnas ursprung Palestinska flyktingar från Libanon

Utbildning och Tidiga Arbeten

Efter att ha erhållit en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap från Högskolan i Jönköping, inriktade sig Farah på PR- och marknadskommunikation. Hon tog sina första professionella steg som kommunikatör på Trafikverket, vilket gav henne värdefulla erfarenheter inför en framtid inom media.

Från Radio till TV

Farahs karriär tog fart när hon blev programledare för Din Gata 100,6 i Malmö. Hennes övergång till TV skedde 2014 när hon blev en av ansiktena för SommarlovSVT, och hon fortsatte att utveckla sin TV-personlighet genom att leda P3 med Farah Abadi.Farah Abadi är en karismatisk programledare och journalist känd för sitt engagemang i Melodifestivalen och P3.

Relationsradion och Morgonpasset

Mellan 2015 och 2019 blev Farah en välbekant röst genom Relationsradion i P3. Hennes närvaro stärktes ytterligare under somrarna då hon var en av programledarna för det populära Morgonpasset i P3, vilket sändes från Malmö.

Musikhjälpen och Eurovision

Farah har flera gånger varit en del av Musikhjälpen, först som ”folkets ambassadör” och sedan som programledare. Eurovision-fans känner igen henne som den flygande reportern i Studio Eurovision och som programledare för förprogrammet till Eurovision Song Contest 2021.

På Spåret och Melodifestivalen

Med sin kvickhet och charm har Farah även gjort avtryck i På spåret, där hon tävlade tillsammans med komikern Johan Glans. Hennes roll i svensk underhållning bekräftades ytterligare när hon agerade bisittare i Melodifestivalen 2022, och som programledare för Melodifestivalen 2023 tillsammans med Jesper Rönndahl.

Utmärkelser och Hedersbetygelser

Farahs bidrag till kultur och underhållning har inte gått obemärkt förbi. År 2023 hedrades hon med en minnessten på Landskrona Walk of Fame, vilket bekräftar hennes status som en viktig figur inom svensk media. Här finns en liknande artikel på samma tema: Alvaro Estrella.

Farah Abadis Framtid

Med en sådan imponerande meritlista och ett ständigt växande inflytande i Sverige, ser framtiden ljus ut för Farah Abadi. Hon fortsätter att inspirera och engagera publiken, både genom sin personliga berättelse och genom sitt professionella arbete. Farah är utan tvekan ett namn att hålla ögonen på i den svenska medievärlden. Läs även artikeln Tina Turner.

Eva-Marie Sundberg
Senaste inläggen av Eva-Marie Sundberg (se alla)